Vikten av ett snyggt leende – och friska tänder

14 augusti 2019 jonas olsson
Vikten av ett snyggt leende - och friska tänder

Tandhälsan brukar vara det sista vi tar hand om när det gäller vår kropp. Många drar sig för att gå till tandläkaren antingen för kostnaden eller för självaste obehaget som kommer med undersökningen. Men sanningen är att när man undviker tandläkaren så kommer karies och andra problem att dyka upp med tiden. Och sen blir det både dyrare och jobbigare att fixa. Ett fint leende, med friska och vita tänder ger lyster åt ansiktet och får hela kroppen att lysa. Det är verkligen värt att ta hand om tänderna, även om det kostar lite extra, så vinner du i längden.

 

Överlåt tänderna åt en skicklig tandläkare

Även när tänderna verkar må bra och inga karies syns till så är det bra att gå på kontroller. Läkarna rekommenderar åtminstone 1-2 tandläkarbesök per år för att förebygga vad som helst. En erfaren och noggrann tandläkare kommer att ge dig bra vård och dessutom vara försiktig. De tandläkare som har flest klienter brukar vara de som gör minst ont. Behöver du större tandarbeten som implanter eller en käkoperation är det viktigt att du väljer en tandläkare som har utfört dessa arbeten tidigare åt nöjda kunder. Kolla upp Tandläkare i Upplandsbro på internet, du kommer säkert hitta några bra val.

Tre saker du själv kan göra

Tandläkarens ansträngning kommer inte att vara till nytta om man inte tar hand om tänderna mellan läkarbesöken. Följande är tre saker du kan göra för att minska kariesrisken och visa vita och friska tänder: 1)Borsta tänderna minst två gånger om dagen, och under minst två minuter. 2)Flossa tänderna dagligen. Det finns alltid någonting kvar mellan tänderna som bara tandtråden kan få bort. 3)Undvik att dricka juicer eller drycker som innehåller mycker socker och/eller syra.

Följer du dessa tre regler -och går till tandläkaren regelbundet- kommer du att garanterat ha friska tänder!

Fler nyheter