Profilprodukter är inte bara reklam

17 april 2020 william eriksson
Profilprodukter är inte bara reklam

Profilprodukter är en samlad beteckning för en mängd olika föremål med firmalogo och företagsnamn tryckt eller broderat. Det kan gälla rena reklamprylar, som pennor eller isskrapor till bilen, sådant som kan lämnas i förbigående till en besökande eller på en mässa. Men profilprodukter kan också ha andra funktioner än att bara göra reklam. De kan till exempel stärka företagsandan hos personalen. De kan också vara relationsskapande, genom att man framhåller samarbete mellan företag. Exempelvis kan företag ha sina beachflaggor jämte varandra på ett event. Presentreklam till särskilt värdefulla kunder eller leverantörer är ofta lite extra påkostade profilprodukter.

 

Arbetsjackor med firmanamn

Det klassiska exemplet på kläder till personalen är väl en T-shirt med firmans logo på. En sådan tröja är alltid användbar. Detsamma gäller för en keps. Den kan man ha på stranden, i trädgården eller på golfbanan. Men arbetsjackan får absolut inte glömmas bort i sammanhanget. Är man ett gäng som jobbar tillsammans ute hos en kund, är likadana jackor ett stort plus för lagandan, och det visar också kunderna och allmänheten att det finns många skickliga jobbare hos entreprenören. Profilkläder i Stockholm används av många olika yrkesgrupper, till exempel trädgårdsarbetare och hantverkare.

 

 

Vilka produkter finns det mer?

Faktum är att profilprodukter är ett mycket brett sortiment, från skojiga prylar till rena nyttoföremål. Tryck eller brodyr beställer man enligt önskemål. Det finns halsdukar, väskor och necessärer, paraplyer, pennor och mycket, mycket mer. Kvalitetsprodukter som håller måttet ska det vara för att ge bra reklam, annars kastas de bara. Saker som används mycket ger en ständig påminnelse om företaget. Firmanamnet fastnar då också i folks medvetande, precis som när man ser företagsnamnet tryckt på jobbets bil. Man måste faktiskt se själv vilka produkter som finns, och det gör man lämpligen på en hemsida, där man enkelt kan välja det som passar företagets stil och syfte.

Fler nyheter