Här finns toppadvokaterna

10 augusti 2020 jonas olsson

Leif Silbersky. Peter Althin. Mia Edwall Insulander.. Alla är de otroligt tunga namn inom Advokatsamfundet. Någon av dessa personer hade man velat ha vid sin sida i rättssalen om man hamnat på fel sida av lagen.

Dessa tre advokater är exempel på jurister som gått hela den långa vägen från en juristexamen på högskola eller universitet, via praktik på en juridisk verksamhet och en avlagd advokatexamen till att bli antagna av Advokatsamfundets styrelse. Därefter har de med näbbar och klor kämpat sig till den position de är i idag.  

Yrket som aldrig pausar 

Ingen av advokaterna Silbersky, Althin, Edwall Insulander eller Bratt har fått någonting gratis. Det tar tid att ta sig till toppnivån inom svensk juridik. Det är inte för vem som helst. Och utbildningen slutar egentligen aldrig. Ständigt måste du fortsätta läsa rättsfall, följa den juridiska utvecklingen och varje dag slipa på din retoriska färdighet och argumentation. Det är trots allt mycket av det som ditt jobb går ut på.

Att tjäna sitt levebröd på att argumentera, byta perspektiv och tala övertygande för sin klients sak. Att påvisa för rätten och allmänheten att man helt enkelt har rätt, och att motparten har fel. 

Så mycket tjänar advokaterna 

Advokaterna tjänar rätt så bra på att argumentera i rätten. Enligt Novus låg medianinkomsten för några år sedan på ungefär 88 000 kronor i månaden. Den summan kan vara både lägre och väsentligt högre beroende på hur framgångsrik du är och vilket namn du skapar för dig själv. Till syvende sist handlar det mycket om statistik och hur många fall du egentligen vinner.

Låter advokatyrket som någonting för dig? Eller är du enbart i behov av juridisk hjälp från en toppadvokat? Du kanske inte kan få Silbersky eller Althin, men likväl kan du här hitta en kompetent advokat för brottmål i Göteborg: https://advokatfirmanop.se/sv 

Fler nyheter