Var gör man av byggavfallet?

13 juli 2019 jonas olsson
image

Det kan vara svårt för den som rivit ett eller annat på sin fastighet att hantera avbrutna och spetsiga gamla brädor och allt gammalt virke med spik som sticker ut åt alla håll. Vanliga sopsäckar duger inte här, eftersom de tveklöst går sönder om man försöker trycka ner den typen av byggavfall. Lika illa är det med gips eller rester från andra typer av byggplattor – de river snabbt hål i sopsäckarna och omintetgör flera timmars arbete. Den som till äventyrs är petig och bryter sönder byggavfallet i mindre bitar finner tyvärr snabbt att vanliga sopsäckar faktiskt inte rymmer så mycket.

 

 

Var gör man av trädgårdsavfallet?

Den som gärna och ofta jobbar i trädgården kan råka i trångmål. Fäller man gamla äppelträd och klipper ner buskar inser man snart att allting inte går att kompostera. Och inte har man alltid möjligheten att elda eftersom hänsyn måste tas såväl till grannarnas som brandkårens krav. Då är det lätt att hamna i en dyster sinnesstämning – för hur ska man egentligen lösa problemet med allt detta biologiska överskott som behöver forslas bort? Och det är ju samma problem varje år, ty växtligheten är inget som låter sig kuvas av villaägarnas önskningar om “lagom” stora träd och snygga, raka häckar.

 

Enkelt och praktiskt

En lösning heter byggsäckar. Sådana tål att hanteras hårt och sväljer glatt såväl små kvistar som större grenar. Detta gör de utan att gå sönder som sopsäckarna gärna gör då man försöker trycka ner växtmaterial eller olika typer av byggavfall i dem. Byggsäckar finns i många olika storlekar och fungerar som kärl för det mesta som man vill få bort, oavsett om man behöver rensa i trädgården eller städa i garderoberna. Man behöver inte leta länge för att hitta http://gertfalk.se/ om man behöver byggsäckar i Stockholm med omnejd. Det kan vara något att ha i åtanke för såväl städsugna som husrenoverare.

Fler nyheter