Våga förnya dig

14 februari 2019 Jenny Olsson
Våga förnya dig

Att då och då förnya sig lite med en annan frisyr eller hårfärg brukar vara roligt. Det är lätt hänt att man går till frisören och klipper efter samma frisyr för att det är lite tryggt. Det är inget fel i det men är du sugen på en liten förändring kan det vara roligt att göra något nytt med håret.

Även om man bara håller efter håret, det vill säga klipper topparna, ska man försöka göra det innan det gått alltför lång tid. Mellan sex och åtta veckor är det bra att hålla sig till. Har man långt hår och topparna blir slitna så kan det bli svårt och jobbigt att reda ut håret när man till exempel har duschat. 

När man går till frisören kan de göra underverk med håret och det är mycket som går att göra där som man helst inte ska försöka sig på hemma. Om man till exempel är röd- eller svarthårig och vill bli blond kan de avfärga håret och lägga i toning och slingor. Man kan ju också testa att göra en permanent om man till exempel har rakt hår. Kanske har man långt hår och vill klippa en kortare frisyr eller så har man kort hår och vill sätta i lite hårförlängning. Hos frisören kan de verkligen trolla med håret.

Vilken frisyr och hårfärg man har gör mycket för hela utseendet. En kortare frisyr ger i regel en rundare ansiktsform medan ett rakt och längre hår gör att ansiktet ser smalare ut. En mörk hårfärg kan göra att man ser blekare ut men det kan också skapa mer kontrast och ge ett finare uttryck även om man är ljus i hyn. 

 

 

Att gå till frisören och fräscha till håret eller helt göra om sig är lite vardagslyx. Man kan sitta i frisörstolen och läsa en tidning medan någon fixar till en. Det är något man då och då kan unna sig om man har råd. Det är dessutom mycket skonsammare för håret att till exempel färga det på en salong än med en färg man köer i butiken.

Frisören är också trevligt att gå till om man ska på någon speciell tillställning där man vill vara lite extra fin, som på ett bröllop till exempel. Man kan sitta och ta det lugnt innan festligheterna börjar och slipper oroa sig för att inte få till håret som man vill ha det. Om ni är i närheten så tycker jag att ni ska kika in på salongpaharet.se och boka en tid, de utför damklippning, färgning, hårförlängning och mycket annat. 

 

 

Fler nyheter