Vad är väl en bal på slottet?

30 maj 2019 jonas olsson
Vad är väl en bal på slottet?

Många har någon gång i livet fått en inbjudan till festligheter såsom bröllop, företagsfest eller kalas. “Välkommen på 1700-talsfest! Klä dig gärna tidsenligt.” eller “Välkommen att närvara vid vigseln mellan Anders och Anna. Klädkod: kostym”. Dessa tillställningar är oftast roliga, eftersom de också kräver en hel del kreativitet från gästens sida när det gäller klädval. Gästens engagemang bedöms sedan efter hur mycket denne verkligen försökt att ta sig an det aktuella temat. Att komma klädd “som vanligt” vid en sådan tillställning kan dra blickarna till sig eftersom normerna för vad som är sedvanligt tillfälligt har ändrats!

 

Att hyra kostym

För många kan klädkoden ställa till det en del beroende på vad värden önskar av sina gäster. Somliga blir inbjudna till en sådan tillställning för allra första gången, och har därför ingen passande kostym hemma i garderoben. Lyckligtvis finns det flera butiker som erbjuder ett stort sortiment av varierande kostymer och accessoarer för sådana tillfällen. Är man ute efter kostymuthyrning i Stockholm kan man besöka Karl Gerhards ateljé som bedrivit verksamhet ända sedan revy-artisten Karl Gerhards storhetstid! De kan bland annat hjälpa dig att finna lämpliga kostymer för olika tidsepoker och bröllop, oavsett om du är man eller kvinna. Alla kostymer finns i ett exemplar och risken för att gå lika klädd som någon annan är obefintlig!

Att köpa kostym

Fördelen med att köpa kostym kan vara många. Förutom att du får en helt unik kostym, får du också en som är skräddarsydd precis efter dina mått. Du får även välja färger, material, modell och form helt själv. En kostym ska kännas bra på kroppen och ge dig det där lilla extra självförtroendet du behöver för att delta i festligheterna med stor entusiasm. En skräddarsydd kostym är helt enkelt en kostym du kan bära med glädje dessutom under fler än ett tillfälle.  

Fler nyheter