Tidlös design för framtiden

26 juli 2019 jonas olsson
Tidlös design för framtiden

Danska designföretag är kända världen över för sin stilrena design. Gubi är ett av dessa företag som är känt världen över. Gubi grundades av Gubi och Lisbeth Olsen år 1967 och har över tid växt till välrenommerat märke. Gubis inspiration kommer från 30,40,50- och 60-talet. Företaget är också känt för att vilja anlita och samarbeta med formgivare som är innovativa. Gubi drar sig inte heller för att satsa på designers som ännu inte är etablerade på marknaden. Deras vilja att samarbeta med icke-etablerade designers bidrar till deras unika design. Gubi formger allt från lampor till stora soffgrupper, det gör att det går att fylla hemmet med unik design.

 

Samarbete med olika formgivare

Gubi samarbetar med olika formgivare och det bidrar till att Gubi som varumärke växer. Några kända formgivare som designat åt Gubi är Mathieu Matégot, Jacques Adnet, GamFratesi och Louis Weisdorf. Är du intresserad av att se mer av Gubis stilrena design så titta in på https://andlight.se/shop/gubi-318c1.html där du kan njuta av Gubis utbud. Kombinationen av olika designers gör att Gubi har tagit fram möbler som är estetiskt vackra. Utöver att vara estetiskt vackra så är de ibland lite provocerande och sticker ut. Skönhet kombineras med design som lockar blicken.

Design förgyller hemmet

När det kommer till nytänkande så går det inte att komma ifrån att Gubi vågar tänka nytt. Ta Gubi Chair linjen. Innovativ design har lett till Gubi Chair formas till tredimensionella fanérblad vilket gör linjen unik. Ett hem behöver inte fyllas helt med danska designmöbler för att vara tilltalande. Designmöbler inspirerade från 30-talet och upp till 60-talet kan med fördel kombineras med andra stilar. En Gubi-lampa kan lyfta rummet och dra till sig blickar. Likväl kan en Gubi-soffa kombineras med möbler inspirerade från andra världsdelar. När det gäller inredning är det bara fantasin som sätter gränser. 

Fler nyheter