Ta hand om trucken

21 juli 2020 Lily Hansen

Truckservice i Göteborg, och på andra orter, är viktigt för alla typer av truckar. Syftet med en truck är att lyfta något tungt och flytta det och därför finns det även på enklare handtruckar delar som med tiden tar mycket stryk. Varje dag bör man som truckförare se över sin truck för att den ska må så bra som möjligt. Att rengöra, torka av väta på inomhustruckar och se över rörliga delar för eventuell smörjning, är några av de moment som bör ingå i varje dags översyn. Har man dessutom en eltruck så ska den sättas på laddning.  

 

Hjälp med service

Precis som med bilar behöver en truck service med jämna mellanrum och det ska ske via någon auktoriserad på truckservice. Olika punkter gås igenom och man ser även över hela truckens funktion och mående för att kunna upptäcka om det behövs andra reparationer eller påfyllning av vätskor. För truckar som har mätare är det lätt att se när truckservice behövs. Men för truckar som inte har mätare, som handtruckar, kan det vara enklare att lägga in en schemalagd service beroende på ett genomsnitt av hur mycket de används per dag. När truckservicen är gjord på annat än handdrivna truckar får de en märkning som visar när servicen utförts.

 

Egen eller hyrd

Om man hyr en truck brukar truckservice ingå i hyran, om man hyr trucken en längre tid. Vill man så kan man få låna en annan truck under tiden som truckservicen pågår. Större truckar som teleskoptruckar brukar köras iväg till verkstaden för service medan mindre truckar kan stå kvar på arbetsplatsen. Så äger man sin truck och den kommer att försvinna en tid på service så kan man passa på att hyra in en annan under tiden. Om man väljer att hyra eller köpa sin egen beror exempelvis på hur mycket arbetsbelastning man har. 

 

Fler nyheter