Ta hand om din bil!

26 juli 2019 jonas olsson
Ta hand om din bil!

Om du vill att din bil ska hålla länge är det viktigt att ta hand om den. Det handlar inte enbart om att besiktiga bilen, utan även att kontrollera att allt står rätt till. Att ta hand om din bil är dock inte enbart för att se till att den håller i många år framöver. Det är även för din och andras säkerhet. En bil som inte är säker kan tyvärr leda till svåra olyckor med personskador om något går fel. Om du ser till att få din bil kontrollerad ofta kan du förhindra att små problem blir stora. Detta är dessutom något som kommer att bespara dig pengar i längden. 

 

Vad innebär en bilservice?

En bilservice är att kontrollera bilens prestanda. Här kontrolleras det att bilen är säker och om det finns några eventuella fel. Mekanikern ser bland annat efter så att däcken är i bra skick, att bromsarna funkar som de ska, att oljan är rätt och att motorn fungerar som den ska.  Efter en utförd bilservice får du dessutom en stämpel i serviceboken. Detta är viktigt att du får gjort, speciellt om du planerar att sälja bilen i framtiden. Om serviceboken inte är ifylld korrekt kommer värdet på din bil att sänkas. 

 

 

När måste bilen besiktigas?

Enligt den svenska lagen måste alla bilar besiktigas och detta måste ske inom 14 månader efter den tidigare besiktningen. Detta är för att kontrollera att alla bilar som kör på svenska vägar är säkra. Har du dock nyss köpt en ny bil krävs det enbart att du besiktar denna inom tre år. Det är däremot rekommenderat att få bilen kontrollerad innan dess. Om du letar efter en verkstad för bilservice är exempelvis Mekonomen i Hudiksvall ett bra val. Du hittar deras hemsida här: https://www.abbilteknik.se/. Där får du alltid tre års garanti på dina reparationer. 

Fler nyheter