Sjukgymnast för de som bor i Köping

17 september 2020 Lily Hansen

Många yrken har många namn. Ett sådant exempel är sjukgymnast som även faller under namnet fysioterapeut. Båda beskrivningarna är bra eftersom det är exakt det som yrket handlar om. Ett sätt att få en bättre hälsa är att behandla kroppen genom rörelse.

Om man någon gång gjort en längre resa där man sedan klivit ur bilen, tåget, bussen, flyget så kan man ha fått uppleva vad stillasittande kan göra med en kropp. Ofta är man stel och några delar av kroppen kan till och med göra ont. Det kan vara efter endast några timmars stelhet.

 

Skador på grund av yrkesutövande

Värk och stelhet är något som kan komma på grund av skador men även på grund av hur man lever sitt liv. Till exempel är vissa yrken mer utsatta än andra när det kommer till någon speciell åkomma. Något som många sjukgymnaster ofta får uppleva i sitt utövande.

Men det är inte enbart yrken som har tung fysisk belastning som kan leda fram till att man får boka ett besök hos en sjukgymnast i köping. Minst lika ofta, om inte oftare, är det yrken där man har ett stillasittande eller på annat sätt statiskt arbete. Kroppen blir kvar i frusna positioner under långa stunder eller till och med timmar. Något som inte är bra i längden.

 

 

Förbättra sitt fysiska mående

Det kan vara svårt att själv veta vad som är bra eller dåligt för sin kropp. När det kommer till de övningar som en sjukgymnast kan rekommendera bör man därför lyssna noggrant och följa dessa. Man är ofta van vid att smärta är ett tecken på att man ska sluta göra något. 

Men inom sjukgymnastik kan det vara tvärtom. Vissa skador och tillstånd kan man endast komma ur genom träning som gör ont. En kunskap som endast en sjukgymnast har full koll på.

Fler nyheter