Övernatta i Ullared

17 juli 2019 jonas olsson
Övernatta i Ullared

En Google-sökning på hotell i Ullared resulterar i knappt 100 träffar, något som kan tyckas märkligt eftersom Ullared är en by med bara omkring  800 invånare. Men faktum är att djupt inne i de halländska skogarna ligger också, tillsammans med Ullared, Skandinaviens största varuhus, GeKås. Hit vallfärdar ca 5 miljoner svenskar varje år och det får väl förmodas vara anledningen till alla sovplatser som erbjuds. Självklart finns det massor av andra aktiviteter i området att lägga sin tid på förutom shopping, och oavsett anledningen till en övernattning i Ullared finns en mängd olika boendealternativ att välja mellan.  

 

Boende runt varuhuset

Jodå, det går att bo i anslutning till varuhuset utan att behöva gömma sig bland kuddar och täcken på insidan eller bo i husbil på parkeringen. Faktum är att varuhuset har en egen by, GeKåsbyn, och här finns alla sorters boenden som gör det möjligt att ha nära till en plats i shoppingkön på morgonen. Där är det full fart med stugby och tältplats, nära höghöjdsbana och äventyrsminigolf. Men man kan också hitta andra boenden i närheten som dessutom är lite lugnare.

 

Bed and breakfast är ett prisvärt boende

Om det är så att lugn och ro lockar mer än aktiviteter och människor så finns flera hotell strax utanför Ullareds centrum och nära naturen som kan uppfylla det önskemålet. Söker du på internet hittar du flera möjligheter till övernattning i området. Ett exempel är Hotell Ulla https://www.hotellulla.se/, ett populärt hotell som tillhandahåller två olika sorters boenden, både hotellrum och rum av vandrarhemstyp. De vanliga rummen är på 25 kvadratmeter och har toalett och dusch på rummet. Extrabädd går att hyra. Vandrarhemsalternativet har dusch och toalett i korridoren. Där är det nära till naturupplevelser, men det ligger bara en kilometer från GeKås och de andra butikerna, om man vill åka dit och handla också.

Fler nyheter