Optimera motorn och spar soppapengar

04 juni 2019 Mikael Barani
image

Soppan har blivit ruskigt dyr under det senaste året. Detta har bland annat har uppmärksammats av det så kallade bensinupproret som pågår i Sverige. Just bensinpriset verkar vara intressant nog det som enar landsbygd och storstad.
Är man beroende av bilen så är man.

För den som vill spara på bensinkostnaderna är idag alla tips välkomna. Se därför till exempel till att:

Ha rätt lufttryck i däcken: Har du undertryck så ökar rullmotståndet, vilket gör att bilen kräver mer soppa för att rulla.

Minska lasten: Ta av takboxen om du inte behöver den. Ta ur annat ur bilen som bara ligger och skräpar och gör bilen tyngre.

Lämna in bilen på motoroptimeringLåt proffsen på Team1 i Hagsätra gå igenom din bil och optimera den efter dess förutsättningar.

En motoroptimering har flera fördelar. Den gör såklart din bil snabbare och starkare genom att öka antalet hästkrafter. Vem vill inte susa fram på vägarna med mer ”tryck i gasen”, så att säga? 
Men en trimning effektiviserar också bränsleåtgången i bilen

Team1 använder sig av trimsatser från BSR, ett svenskt företag med huvudkontor i Växjö.
I ett testlabb i de småländska skogarna ser BSR:s ingenjörer till att varje trimsats är individuellt optimerad.

Team1 är klassificerade som Premium Servicecenter för BSR, och din bil är således i goda händer när du lämnar in den för service.

Känner du dig orolig över hur trimsatsen påverkar din bil så kan du känna dig trygg i att inga andra delar av bilen berörs av dess effekt.
Detta betyder att till exempel färddator, antisladdsystem, beräkningar av serviceintervaller, momentbegränsningar i växellåda och andra inställningar lämnas orörda.
BSR lämnar också maskingaranti på deras trimsatser.

Själva installationen är gratis, och i mån av tillgång förser Team1 dig med en lånebil när du har lämnat in ditt eget fordon på deras verkstad vid Västberga gård.

 

Fler nyheter