Morgonstund har guld i mun

17 april 2020 william eriksson
Morgonstund har guld i mun

Det gamla ordspråket syftar visserligen på att man kan lyckas med mycket om man går upp tidigt på morgonen. Men ska den tas lite mer bokstavligt för dig som sitter på guld hemma – det gäller att ta vara på tiden väl om du vill få bästa priset för din ädla metall. För guld stiger och sjunker i pris i takt med hur världen snurrar. Och du vill ju kunna sälja guld för mer än vad du köpte det, annars blir det ju ingen inkomst av den affären. Hur ska du då göra?

 

Få en värdering

Är du ny i guldhandeln och vill bara sälja några gamla smycken som du inte längre använder, kanske du tycker det är onödigt mycket information ute för storhandlare och investerare. Du vill ju bara veta hur mycket klirr i kassan det blir för mormors gamla halsband – om det nu är riktigt guld? Det gäller att hitta en professionell firma som kan göra en värdering åt dig. Då vet du exakt vad du har, och kan välja mellan att sälja det eller behålla smycket för dess känslomässiga värde. 

 

 

Vem ska man sälja till?

Fråga gärna runt hos andra släktingar först. Berätta om vad du har, och fråga om de är kanske intresserade. Det kanske finns någon som verkligen vill ha släktklenoden för dess historiska värde, och är därför villig att betala för den. Är inte detta fallet i din familj, kan du alltid kontakta Myntkompaniet i Malmö. De är experter på temat, eftersom de hållit på med handel av guld, silver och ädelmetaller i många år. De erbjuder dig en gratis värdering och rättvisa priser. Och väljer du att sälja till dem, kan det också vara bra att veta att de inte tar några avgifter för sin service. Du får cash, och guldet hamnar i experters händer.

Fler nyheter