Matlagningsstress

Matlagningsstress

För Stockholmsbon med hektiskt liv, bestående av heltidsjobb och familjebestyr, kan ofta just hushållssysslorna upplevas som den sista droppen som får stressbägaren att rinna över. Särskilt känslig kan matlagningen vara – man är ju så sårbar när man är hungrig. Dessutom är man liksom brännande medveten om att varje skärbräda, sked och kastrull som man använder skapar mer arbete till efter måltiden, i form av smutsig disk. För den som befinner sig i den här situationen hägrar gärna restaurangbesöket som en räddare i nöden – om man bara kan tänka sig att punga ut lite extra för en måltid.

 

Att äta ute eller inne

Kruxet är, tyvärr, att restaurangbesöket inte alltid har en avslappnande verkan. Somliga restaurangmiljöer känns stela och pretentiösa, och efter en hård arbetsdag är man sällan sugen på att förhålla sig till långsökta etikettsregler. En alternativ lösning är hemkörning – en marknad som vuxit explosionsartat den senaste tiden, med allsköns företag och appar.  Nackdelen är att hemkörning inte helt och hållet löser problemet, eftersom köket överlastas med pizzakartonger, takeawaylådor, plastpåsar och ätpinnar i stället för disk. Dessutom kan man med goda skäl vara kritisk mot dessa appföretag, med tanke på de ofta underbetalda matbudens arbetsförhållanden, och därför välja bort dessa tjänster.

 

 

Välj en bekväm restaurang

Måhända är det optimala alternativet att besöka en restaurang i Stockholm med öppen och avslappnad atmosfär. Genom att välja en restaurang som denna, med inbjudande stämning, slipper du både matlagningen och den stela stämningen på vissa andra restauranger. Det centrala läget, mitt i city, är ett annat givet plus. Vidare gör den prisvärda buffén att du kan äta dig mätt utan att orsaka onödig stress över ekonomiska utgifter. Så sätt dina behov i första rummet och skippa matlagningen någon gång ibland för att minska stressen. I stället för att gå in i väggen – gå på restaurang!