Låt leendet sprida sig

16 december 2019 Mikael Barani
Låt leendet sprida sig

Har du också stött på de där människorna någon gång? De som går och ler, till synes av ingen speciell anledning, och sprider glädje och värme omkring sig.

Faktum är att just dessa människor kan få en lite hängig dag till att förvandlas till en riktigt fin sådan. För det är kraften som finns i ett leende. Kanske speciellt när en fullständig främling ler mot en.
Förutsatt att man inte är lagd åt det paranoida hållet förstås. Då går nog den inre monologen istället i stil med: ”Varför ler den här personen mot mig? Har jag något mellan tänderna? Så måste det vara. Jag har något mellan tänderna.”

Men förutsatt att man inte är lagt åt sådant tänkande så kan ett leende verkligen ha en positiv effekt på humöret. Framför allt så är leenden extremt smittsamma. Plötsligt går man där själv och ler, mår bra och sprider en varm och fin känsla kring sig. 
En rätt härlig pandemi, eller vad säger du?

Det finns dock tillfällen då man inte känner sig särskilt sugen på att le. Till exempel om man har råkat ut för en oförutsett händelse och till exempel fått en tandflisa utslagen. 
En klassiker är om man har ett litet barn i knät som rör på sig som små barn gör. Plötsligt kommer ett litet hopp upp mot ansiktet, samtidigt som man själv böjer sig ned. Innan man vet ordet av har man ett gråtande barn och en trasig tand i munnen.

Som tur är så går det att få akuttandvård Odenplan för att få hjälp hos Elisabeth Ådén Jangenstål som har varit tandläkare i snart 35 år. Du vet att du är i trygga händer och får din tand fixad enkelt och snabbt.

Alla vill ju ha ett fint leende, speciellt nu i dessa tider när det lackar mot jul.

Fler nyheter