Låt Herman Miller ta hand om din rygg

30 april 2019 Mikael Barani
Låt Herman Miller ta hand om din rygg

Chansen är rätt stor att du sitter ner när du läser de här orden. Kanske befinner du dig på din arbetsplats, kanske är det ett kontor. Eller så sitter du på ett kafé eller ett fik. Eller kan det rentav vara så att du är ute i det fria och har det skönt i solen?

Hur det än må vara så kan det vara dags att fundera på en sak, eller rättare sagt känna efter: Hur mår din rygg?

Är det så att du sitter, eller går, med en viss böjning på ryggen? Eftersom vi i allt större utsträckning sitter ned idag när vi arbetar, men även på fritiden, så blir vi spända i området kring höfter och främre lår.
Speciellt och vi sitter på ett kontor och jobbar mot en deadline.

För våra kroppar är det nämligen som att tiden har stått till. Den reagerar likadant på stressen från en chef som flåsar oss i nacken som om vi vore jagade av ett rovdjur i det vilda. Kroppen gör sig redo för flykt eller strid genom att pumpa ut en cocktail av hormoner och göra musklerna spända och redo för action.

Eftersom möjligheten att springa på ett kontor, och låta kroppen få utlopp för denna flykt- och stridmekanism, är låg blir vi allt mer strama i kroppen.
Höfterna blir som sagt tajta, vilket skjuter fram dem, ut från kroppen. Eftersom kroppen strävar efter att upprätthålla balans gör den det genom att få vara ryggar att kuta, och då måste huvudet i sin tur skjutas fram.

Denna ”s”-formade kropp är en av modern tids tickande bomber.

Ett sätt att ge din rygg lite kärlek är att skaffa en ergonomisk stol från Herman Miller. Dessa formar sig efter din kropp och finns i olika prisklasser hos Valueshop.
Tänk på att din rygg ska hålla hela ditt liv. Ta hand om den!

Fler nyheter