Kontorsstolar

30 april 2019 jonas olsson
Kontorsstolar

Många arbeten idag kräver en hel del tid vid datorn. Dessutom är en kontorsstol skön att ha hemma i hobbyrummet eller vid hemdatorn. Att välja en kontorsstol är ett praktiskt och behagligt alternativ till andra stolar när du ska arbeta. Tänk dig själv att sitta på en pinnstol hela dagen och föreställ dig hur din rygg hade mått efter det. Nej, bättre att införskaffa rejäla möbler som är anpassade efter vad de ska användas till.

 

Ergonomi

Kontorsstolen ger dig möjlighet att ställa in den med olika reglage för att den ska passa just dig och din kropp. Det ska gå att vila armarna på armstödet. Nackstödet ska stötta upp mellan axlarna och huvudet. Glöm inte bort att det går att ställa in djupet på stolen också. Framkanten på stolsdynan ska inte trycka åt i knävecken utan det ska kännas behagligt att sitta. Höjden går också att justera. Se till att du kan sätta ner hela fotsulorna i golvet, då är det rätt höjd. Annars går det att justera höjden med en liten fotpall.

En kontorsstol snurrar inte bara runt. Den ger dig möjlighet att röra dig i sittande ställning vilket är bättre för kroppen. Undersökningar visar att alltför mycket stillasittande förkortar livet. Även små rörelser på plats gör stor skillnad. Så luta dig fram och tillbaka, vicka med fötterna och glöm inte att resa dig och ta ett par steg några gånger under dagen. Att hämta kaffe i köket räknas också!

Välj rätt stol för dig

Det finns en stor variation av kontorsstolar på marknaden. Välj mellan olika modeller, färger, material och komfortnivåer. Tänk på att du förmodligen kommer att spendera mycket tid i stolen och det är därför viktigt att köpa en stol som är skön att sitta på och som är ergonomisk för kroppen. Världen bästa kontorsstol sägs komma från tillverkaren Herman Miller. Deras stolar är ergonomiska, snygga och finns i prisklasser som passar alla.

Fler nyheter