Hitta nya favoritparfymer till billiga priser

30 juni 2021 Cecilia Olsson

En parfym är något som kan kännas lika personligt som klädstilen man har. Det finns mängder av parfymer på marknaden men endast vissa känns helt rätt på ens egna hud. Det behöver inte betyda att parfymen inte luktar gott, det handlar helt enkelt om vad som passar en själv.

Parfymer har dessutom en förmåga att dofta olika på olika personer, något som gör de ännu mer individuella. Även dagsformen, tillfället och humöret kan påverka vad som känns rätt, därför kan det vara bra att ha ett par favoritparfymer att variera sig mellan. 

Hitta flera passande favoriter 

Har man hittat en favorit så blir det ofta lättare att hitta flera parfymer man tycker om och passar i. Man kan till exempel läsa hur parfymerna beskrivs och därifrån hitta nya intressanta dofter som faller en i smaken. Det går även att gå lite djupare genom att läsa om vilka olika doftnoter parfymen har, då kan man jämföra med den tidigare favoriten för att hitta något som passar men ändå känns nytt. 

Parfymens olika doftnoter

En parfym delas in i tre olika doftnoter; toppnot, hjärtnot (även kallad mellannot) och basnot. Toppnoten är den första man känner och den upplevs ofta väldigt lätt och frisk. Efter ungefär 10-15 minuter tar hjärtnoten över, den stannar kvar i ungefär i 2-4 timmar vilket gör att den hinner blanda sig med ens egna doft, det är också det som gör att parfymer luktar olika på olika personer. När hjärtnoten börjat avta så träder basnoten fram och det är därmed den som sitter längst på huden, i regel minst 6 timmar. Basnoten består ofta av en sötare och tyngre doft.

Vare sig man vill ha en favorit eller flera härliga parfymer att välja mellan så kan man gå in på www.coolpriser.se. Där finner man ett brett utbud av välkända parfymer till förmånliga priser.

Fler nyheter