Härliga naturupplevelser med jakt och fiske

19 augusti 2020 william eriksson

Sverige är ett helt perfekt land för den som gillar utomhusaktiviteter som jakt och fiske. Stora och djupa skogar där man kan njuta av att komma nära naturen. Sjöar och kust som bjuder på varierat fiske året runt. Där man kan hitta allt från abborre till ädelfisk som lax och öring.

Den unika allemansrätten gör det också möjligt att tälta på många ställen. Det finns få saker som slår att vakna upp vid en sjö en stilla morgon och dricka kaffe med fåglarnas kvitter i bakgrunden.

 

Jakt och fiske i Uppland

Uppland är ett perfekt ställe att ägna sig åt bland annat fiske. Du kan fiska i insjö och du kan utforska kusten med fiskespö året runt. Runt Östhammar kan du få upp såväl havsöring som gädda och abborre. Vikarna, skär och hav går alltså att utforska sommar som vinter och det är få platser som kräver fiskekort så länge du fiskar med spö.

Du kan också få upp lite mer exotiska fiskar som asp och faren vilket kan vara en upplevelse för såväl den erfarne fiskaren som nybörjaren. Sommartid bjuder också skärgården till många möjligheter till övernattning och andra aktiviteter. Så ta med dig fiskespöt och njut av naturen.

 

 

Vad kan man förvänta sig av fisket i skogssjöarna?

Många uppskattar att fiska i sjöar, såväl stora som små. I många sjöar kan du få både regnbåge och öring på kroken. Dessa är extra goda att grilla efter en lång dag i det fria.

När du ska välja fiskespö bör du dock tänka på att se till att fiskespöt är anpassat för tät skog. I många mindre sjöar är det också put and take fiske, detta uppskattas av sportfiskare. Mälaren bjuder också på fina fiskeupplevelser för hela familjen, där kan du kombinera bad och fiske. Passa på att njuta av naturen och härligt fiske. 

Fler nyheter