Genom att bredda sitt sök kan man hitta lägenheter i underbar miljö

11 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

Lägenhet är en boendeform som ofta är både smidig och bekväm. Man binder sig inte längre än vad uppsägningstiden gäller och man behöver varken lägga tid eller pengar på underhåll av boendet. En hyreslägenhet kräver inte heller att man går in med pengar (så länge hyresvärden inte begär deposition som man får tillbaka vid flytt om lägenheten är i avtalat skick), vilket gör att alla har en möjlighet att hyra en lägenhet så länge hyran inte är för hög. Det allra bästa är om man får tag i ett förstahandskontrakt eftersom det innebär mer trygghet. 

Genom att ställa sig i kö kan man öka chanserna till ett förstahandskontrakt

För att öka sina chanser att få ett förstahandskontrakt på en lägenhet bör man registrera sig hos en eller flera bostadsförmedlingar och/eller fastighetsbolag. De allra flesta har ett kösystem där man samlar poäng genom att finnas registrerad, ju längre tid man står i kön desto fler poäng samlar man på sig.

image

Den som har högst poäng har störst chans att få en lägenhet som man gjort intresseanmälan på. Man ska dock komma ihåg att om det finns en avgift för att stå i kön så är det viktigt att betala den och logga in på bostadsförmedlingen eller hos fastighetsbolaget med jämna mellanrum för att inte riskera att förlora insamlade köpoäng. 

Ett bredare sök kan leda till att man hittar sitt drömboende

För att öka sina chanser ytterligare att få tag i ett förstahandskontrakt så kan det vara klokt att inkludera områden även utanför städer i sin sökning. Det finns många mindre orter som har bra kommunikation till de större städerna där det kan vara betydligt lättare att få erbjudande om bostad. Söker man till exempel boende i Göteborgstrakten så kan Öckerö kommun vara ett bra alternativ. Öckerö Fastigheter erbjuder trivsamma lägenheter i skärgårdsmiljö med pendlingsavstånd till Göteborg.

Fler nyheter