Förvaring av dina däck

16 februari 2020 william eriksson
Förvaring av dina däck

Under den tiden på året då dina däck, antingen vinterdäcken eller sommardäcken, inte används, kan det vara väldigt skönt att kunna förvara dessa någonstans. Många har svårt att finna platsen hemma för att förvara sina däck som inte används och vet inte riktigt hur de ska göra med dem. Många lämnar sina däck utomhus under den period som de inte används, antingen bara som de är eller förpackade i sopsäckar. Men det finns mycket med den lösningen som inte är speciellt bra. 

 

Fina däck året runt

Lösningen med att förvara dina oanvända däck utomhus är ingen vidare bra metod. Om det händer under sommarhalvåret så kommer dina däck antagligen vara slitna och eventuellt förstörda av solen och värmen som de har utsatts för. Och under hösten och vintern, om de ligger framme öppet utomhus, så kommer de bli utsatta för smuts, kyla och snö som inte gör någonting bra för dina däck. Se till att förvara dina däck inomhus och borta från direkt solljus under den tid som de inte ska användas, det är det allra bästa. Det vore också bra om de tvättas och att de förvaras i någon säck eller liknande, för att de ska hålla sig så fina som möjligt. 

 

 

Däckverkstad

På många däckverkstäder runtom i landet så erbjuder de inte bara försäljning, köp och lagning av dina däck utan även förvaring av dessa. En däckverkstad som tar hand om dina däck som du själv inte kan förvara under en viss period. De kan liksom få checkas in där hos dem och bli väl omhändertagna. Sedan är de redo för att sättas på bilen igen när rätt säsong kommer. Letar du efter en däckverkstad i Ramnäs eller Västeråstrakten? Kika online för att se vad som finns att tillgå i det området och om de kan ta hand om dina däck åt dig.

Fler nyheter