Första, andra, tredje – såld!

11 september 2019 Lily Hansen
Första, andra, tredje - såld!

Att ropa in saker på auktion är en härlig tradition och ett populärt nöje bland många. Inte så konstigt kanske, för det är ju faktiskt något alldeles extra med tjusningen att spana in något fint, känna budgivningens spänning och så lyckan över en vunnen auktion – eller besvikelsen över en förlorad. Nuförtiden är det dessutom enklare än någonsin att både köpa och sälja på auktion, utan att behöva stå i en sommarvarm lada och ropa summor för fulla halsar. Även om det förvisso kanske är auktion i sin allra trevligaste form. Många auktionshus erbjuder numera nämligen auktioner på nätet. Lika bra utbud, men du kan buda bekvämt hemifrån soffan. Smidigt så det förslår, helt enkelt.

 

 

Fynda designklassiker och rariteter

Något av det bästa med auktioner är att man aldrig vet vad man kan råka ramla över. Dessutom är auktioner tveklöst det bästa sättet att hitta speciella möbler, prylar och smycken som inte längre tillverkas. Är du på jakt efter vintagemöbler i dansk design, sällsynta klockor eller andra hett eftertraktade gamla prylar – är auktioner stället för dig. Föredrar du traditionella auktioner framför nätbaserade, brukar de arrangeras lite här och var runt om i landet. Allra flest hittar du i södra Sverige, men bor du norröver kan du t.ex. gå på auktion i Luleå, där Norrbygdens Auktionsbyrå regelbundet anordnar populära auktioner med finfina möjligheter att fynda. 

 

 

Få hjälp med värdering

Sitter du på en gammal släktklenod där hemma och är nyfiken på dess värde? Då kan du vända dig till en auktionsbyrå för att få riktig experthjälp. De flesta kan erbjuda värdering för både möbler, smycken, konst och andra slags föremål. Lämna in din pryl och få den granskad och värderad av duktiga och kunniga proffs. Vem vet, kanske har du haft en förmögenhet i dina ägor alla dessa år utan att veta om det?

Fler nyheter