Fönster – Mer än bara glas

10 september 2019 patrick pettersson
Fönster - Mer än bara glas

En viktig del av ett hem är dess fönster. Utan fönster blir det inte mycket till hem. Naturligt ljus ger mycket, inte minst energi och en hemtrevlig känsla. Men för att kunna njuta av det där ljusinsläppet är det viktigt att ta väl hand om sina fönster.

 

 

Ta hand om dina fönster på bästa sätt 

 

Hur ofta fönster bör bytas varierar beroende på material. Fönster i plast eller trä har en ungefärlig hållbarhet på 30 år medan fönster i aluminium håller i upp till 50 år. Ett träfönster kräver lite mer underhåll eftersom det ofta behöver målas om ungefär vart sjunde år. Aluminium -och plastfönster kräver i regel väldigt lite underhåll. Dock är träfönster mycket populära inte minst för sitt klassiska utseende. 

 

Fönsterglaset i sig har i regel en mycket lång livstid. Äldre hus med äldre fönster är dock värda att se över. Ett tecken på att det är dags att byta ut fönsterna är om din energiräkning börjat eskalera eller om du känner att det drar inne i huset. Det är båda tecken på att fönsterna inte håller tätt och att uteluft läcker in i bostaden samtidigt som den värmen du betalar för läcker ut. Om du märker att detta händer är det hög tid att byta ut fönsterna. Ofta räcker det att bara byta ut själva glaset om resten av fönstret är i gott skick.

 

Hitta en fönsterfirma

 

Att byta ut dina fönster när det är dags och de inte längre gör sitt jobb på ett tillfredsställande sätt är en god investering som kommer spara dig pengar på sikt. Det är klokt att anlita en kunnig firma som specialiserar sig på fönster. På så vis kan man känna sig trygg med att jobbet kommer bli utfört på ett korrekt sätt. Om du är ute efter en fönsterfirma i Göteborg, läs mer här: http://goteborgsfonster.se/ 

Fler nyheter