En bukett för välmående

17 oktober 2019 Martha Andersson
En bukett för välmående

En blombukett kan ge så mycket till den som tar emot den. Den är omsorgen som givaren har lagt när hen har valt vilka blommor som ska ingå, det är floristens vana handlag och det är tanken som räknas (såklart). Vid allehanda tillfällen passar faktiskt en snittblomma, en krukväxt eller en storslagen bukett. En ensam förgätmigej och ett fång rosor kan faktiskt ge upphov till lika stark tacksamhet och glädje. Har du inte råd att betala för blommor, så kan man alltid plocka en liten vacker kvist och sätta i ett sött glas man har hemma. Det kostar inte (ska inte kosta) att tänka på och visa omtanke om andra. Blommor finns till exempel här: https://www.knopenronneby.se/

En blomma för uppmuntran 

En bukett är en så fin gåva när någon tar examen, studenten eller har uppfört sin första teaterföreställning. Du visar med din bukett att du hejjar på personen i fråga! En krukväxt som kan växa i takt med personen den tillhör innehar en fin symbolik. 

En blomma för tröst 

Vedertaget är att vi köper blommor till begravningar och skickar blombud till den som mist någon som står dem nära. När orden inte räcker till kan en blomma vara en vacker gest för att visa att man finns där för sin vän. Vita blommor har länge varit kutym för att visa sin sorg, men jag rekommenderar att du väljer de blommor som känns mest rätt för dig. 

En blomma för att gratulera 

Fyller någon jämnt? Blommor är ett måste. Gärna en bukett med lika många blommor i som vederbörandes ålder i år! 

En blomma för dig 

Visst känns det som att en blomma kan fundera läkande, en lisa för själen? Vi är många som tror så. Känner du dig ensam är det också en fin symbol för att ha någon att ta hand om. Öppna fönstret, ställ dit en vas med rosor. Känn doften och le för dig själv.

Fler nyheter