Det kan vara farligt att vara dumsnål

05 juni 2019 jonas olsson
image

“Äh, detta fixar ju jag själv” var bilägarens spontana reaktion när bilen av någon ännu ej identifierad anledning lade av efter några ihärdiga sista hostningar. Motivet var antagligen framför allt att komma undan så billigt som möjligt, hur naivt det än må vara. Det handlade ju trots allt inte om att byta cykelslang eller måla staket. För att göra en lång historia kort så var bilägaren inte fullt lika nöjd efter några timmar i väntrummet på en överbelastad akut med både bränn- och klämskada och en fortfarande lika trasig bil.

 

Om man snålar blir det dyrt i slutändan

Att leka Roy och Roger och få en övertro på sig själv och sin kompetens behöver givetvis inte alltid sluta i olycka. Ändå är det inte ovanligt att prislappen i slutändan blir onödigt dyr. Kanske handlar det om en kompis kusins bror som har ett par schyssta reservdelar och sedan hans barndomsväns mammas nya man som minsann är en fena på bilar och motorer. Denna från början idiotsäkra plan är inte fullt lika rolig när dessa självutnämnda experter i själva verket saknade en del relevant information. Som om det inte vore nog är ditt försäkringsbolag dessutom inte villiga att pytsa in en krona på ert lilla experiment.

Hos ett proffs kan du vara smartsnål

Bilverkstad är stället du borde ha gått till direkt något började krångla med bilen. Där finns kompetens, engagemang och trygghet samlat på ett och samma ställe. Experter som är vana vid att sätta säkerheten i första hand är måna om att göra upp en plan som passar sig dig bra ekonomiskt. Inga stora hål i plånboken, besök på akuten, eller svordomar, är nödvändiga! Våga vara vuxen och svälj din stolthet och erkänn att du inte är rätt person för jobbet. Du sparar både tid och pengar om du är smartsnål och låter proffsen göra jobbet åt dig!

Fler nyheter