Cuboss och andra smarta tidsfördriv

28 april 2021 william eriksson

Tycker du vardagen inte ger dig tillräckligt med utmaningar? Då kan du utmana dig själv och terrorisera omgivningen med cuboss. Det är olika varianter av klassikern rubiks kub. Eftersom alla är olika finns det nu otroligt många varianter på marknaden.

Den klassiska kuben är en utmaning för många. Troligen har den också åkt i väggen flera gånger i de flesta hem. För det kan vara frustrerande att gång på gång inse att det bara är att börja om. Därför finns det modeller som passar nybörjare som vill lära sig.

Inom kategorin IQ-spel finns det ett större utbud än den klassiska kuben. Fördelen med IQ-spel är att de är utmanande för hjärnan. Hjärnträning är viktigt under hela livet. Genom att hålla igång det logiska tänkandet kan du också stärka självförtroendet.

IQ-spel som avslappning

Det är lätt att tänka att IQ-spel skulle vara samma sak som intelligenstest. Det stämmer inte. Det är övning som gäller och du ska ha kul under tiden. Så det är snarare smarta tidsfördriv och hjärngympa.

En fördel med denna typ av övningar är också att du ökar koncentrationsförmågan. Idag är det vanligt med koncentrationssvårigheter eftersom hjärnan matas med information från olika håll. Mobilen plingar på grund av meddelanden. Kontinuerligt uppdaterade nyheter strömmar in och sociala medier pockar.

Därför kan det vara extra viktigt att hitta ett sätt att kunna återhämta koncentrationsförmågan. Cuboss är ett bra sätt att få öva på att vara koncentrerad på en sak. Samtidigt som du kan utmana andra. Det kan bli övningar för hela familjen på olika nivåer.

Många barn och ungdomar tycker också det är kul med nya utmaningar. Det kan vara extra viktigt att poängtera att det inte är intelligenstester utan ska vara roligt. Genom att introducera olika typer av utmaningar kan ni hitta nya sätt att ha kul. Hela familjen kan må bra av hjärnvila.

Fler nyheter