Byggföretag i Örebro förädlar staden

08 september 2020 jonas olsson

Rom byggdes inte på en dag säger man. Vad man egentligen försöker säga med den jämförelsen är att man måste tänka långsiktigt. Ett misslyckande idag kan vara en framgångsrik saga om två år. Ingenting blir perfekt direkt. Det tar tid och man måste våga tänka längre fram även om man tar en dag i taget. Så är det till exempel med träning. Du får inte drömkroppen efter ett pass på gymmet. Det tar längre tid än så.  

Så är det även med städer och utbyggnationer. Ibland tycker man att det går vansinnigt fort. “Här låg ju bara åkrar tidigare!” kan man komma på sig själv att tänka när det nästan tycks ha dykt upp en ny stadsdel ur tomma intet. Samtidigt klagar man gärna på byggföretagen att de inte bygger tillräckligt fort. Byggföretagen jobbar hårt i hela Sverige, men ofta ligger det mycket byråkrati bakom innan de kan sätta spaden i verket.  

 

 

Byggföretagens förtjänst

Så är det inte minst i Örebro. Byggföretag i örebro i all ära, men även här får man ta till talesättet att Rom inte byggdes på en dag. Men om Örebro-borna har tålamod kan de nog snart framöver njuta av många nya fina byggnader i Örebro. Allt från skolor, idrottsplatser, bibliotek till bostäder och diskotek. 

Det är trots allt byggföretagen och de duktiga hantverkarna som till syvende sist är de som bygger bort bostadsbristen och förädlar våra städer. Inte politikerna. De tar ju bara besluten men bygger ingenting själva.

Ett byggföretag ska man kunna lita på. Hantverkarna går därför igenom en lång utbildning som ofta börjar på gymnasienivå och sedan går över i en lärlingsperiod innan de är färdiga byggare. Det är väl ändå tillräckligt för att vi ska kunna lita på byggföretagens kompetens? Och om det inte är det, kom ihåg att Rom inte byggdes på en dag.  

Fler nyheter