Boka flyttfirma i god tid

17 augusti 2020 jonas olsson

Det är mycket som ska planeras inför en flytt och det blir lätt både stressigt och jobbigt. Inte minst då man samtidigt ska sköta både familj och arbete och livet ska rulla på som vanligt. Att ta hjälp med hela flytten eller bara delar underlättar mycket. Många ber nära och kära om hjälp med att packa och flytta.

Visst sparar man pengar på att flytta själv men att anlita en professionell flyttfirma behöver inte vara så dyrt då man kan använda sig av RUT-avdraget. Dessutom går det betydligt snabbare och man slipper stora delar av planerandet då flyttfirman sköter allt: http://www.stadsbuds2an.se.

 

Att packa inför en flytt är en hel vetenskap

De flesta flyttfirmor erbjuder även hjälp med packning. De är dessutom proffs på det och vet vilka saker som är ömtåliga och hur man ska slå in dem och placera dem i flyttkartonger för att de ska komma fram hela. Vill man ändå packa själv kan flyttfirman bistå med förpackningsmaterial som bubbelplast och flyttkartonger.

Tycker man att det är ok med begagnade flyttkartonger brukar man kunna få låna dessa från flyttfirman men de har även nya till försäljning. Ibland tar det lite extra tid innan man får tillgång till den nya bostaden och då finns möjligheten att magasinera sitt bohag hos flyttfirman om man skulle behöva det.

 

 

Jämför de olika flyttfirmornas priser

Idag finns det gott om flyttfirmor och priserna mellan de olika aktörerna varierar. Kolla därför med några olika flyttfirmor innan ni bestämmer er. Tänk dock på att vara ute i god tid då de bästa flyttfirmorna snabbt blir uppbokade. Fråga vänner och arbetskompisar om de har någon flyttfirma som de kan rekommendera.

Annars hittar man de flesta flyttfirmor via internet och deras hemsidor. Var noga med att i så fall även be om referenser och kolla även upp dessa.

Fler nyheter