Är det dags för ny frisyr?

21 juli 2020 william eriksson

Nu är det dags att göra ett riktigt klipp! Och då är det inte en referens till att med stor ekonomisk fördel konsumera en tjänst eller en vara till ett riktigt vrakpris, även om det mycket möjligt skulle kunna vara en konsekvens av det hela. “Klippet” i det här fallet är ett fysiskt klipp med sax. De fysiska klippen är det såklart ingen mindre än frisören som står för. Dag ut och dag in står frisören med sax och kam i hand för att ge sina kunder den härliga känslan av att bli av med lite hår, få en ny frisyr eller bli stylad till ett alldeles särskilt tillfälle.  

 

Skvallra hos frisören 

Förr brukade man säga att om man ville höra skvallret på stan om sina grannar och vad som egentligen händer bakom kulisserna i kvarteret så skulle man gå till den lokala frisören. Eftersom frisören var den som träffade de flesta i grannskapet och dessutom var själv tillsammans med kunden under den bokade tiden måste man ju fylla tiden med någonting. Då började man prata, och skvallret kom naturligt. Och enligt vad man säger fick nästa kund höra det gångna skvallret från frisören, och nästa, och nästa… 

 

 

Unna dig ett besök hos frisören 

Så vill man veta vad grannarna har för sig i låt säga Linköping, så ska man alltså gå till en frisör i Linköping. Möjligtvis, och antagligen troligtvis, har skvallret lugnat ned sig en aning och det är nog mindre aktuellt i de större städerna. Därför finns risken att du får nöja dig med en fin och ny frisyr men ett trevlig umgänge och samtal med frisören utan skvaller. Det gör kanske inget med den repertoar som numera finns hos de flesta frisörer: klippning, styling, håruppsättningar och mycket annat. Ett besök hos frisören då och då är definitivt någonting man bör unna sig.  

 

Fler nyheter