Ännu mer jul!

11 maj 2019 Mikael Barani
Ännu mer jul!

”Jag vill ha rymligare säck
Segare knäck
Fetare fläsk från grisen
Krimsigare krams
Längre långdans
Och raskare räv på isen
Jag vill ha mer jul”

Tomas Adolphson och Anders Falks fantastiska juldänga ”Mer jul” från den första halvan av 80-talet är en modern klassiker inom svensk julmusik. En ny version av låten skulle säkerligen innehålla en textrad om det sentida fenomenet med att bära jultröjor.
Du känner garanterat någon i din närhet som gillar att mysa med glöggkoppen i handen och samtidigt stoltsera med sin extravaganta jultröja. Dessa plagg verkar helt enkelt ha kommit för att stanna och bli en del av den uppdaterade jultraditionen.

Jultröjorna kan ha en mer eller mindre , ska vi säga ”estetiskt tilltalande” design. Begreppet ”ugly Christmas sweater” säger kanske allt. Ett danskt företag som har valt att lägga fokus på snygg design är Jul-tröja (jul-troja.se).
De fyra killarna Casper, Christoffer, Jesper och Oskar ligger själva bakom sina tröjors utseende och har sett till att de passar både män, kvinnor och barn. Tröjorna är alltså unisex-designade, men är du man så kan du kika närmare på jultröjorna här https://jul-troja.se/collections/julesweaters-herre.

Jul-tröja.se erbjuder flera olika motiv för att passa både person och sammanhang. 
Är du kanske en lite mer minimalistisk och sparsmakad typ så finns det alltså en jultröja som passar just dig. Kanske kan ”Den eleganta jultröjan” då vara något. Eller om du känner dig mer äventyrlig så finns också ”Den klassiska jultröjan röd” bland utbudet.

Är du lite mer äventyrlig så går det såklart att visa up detta för omvärlden, och då kanske ”Jullunchtröjan” kan vara något för dig. Eller om du verkligen vill gå all-in så finns såklart ”Snögubbens jultröja”. Här snackar vi en riktig 3D-tröja med detaljer som sticker ut från ditt plagg.

Köper du din jultröja redan nu så får du mer tid över till klappar i december.

Fler nyheter