Akuttandvård på Odenplan – när tandvärken tar över

29 juni 2022 patrick pettersson

editorial

För många är tandvärk det värsta som finns. Inte så konstigt, för tandvärk är inte alls roligt. Smärta i tänderna blir så mycket mer, då det tar över så mycket. Huvudvärken kommer krypandes, samt yrsel och trötthet – och för att inte tala om hur irriterad man blir. Det finns inget som underlättar när man väl har tandvärk. Smärtstillande kan dämpa smärtan, men inte alltid helt och dessutom håller det inte i sig så länge. 

Det är dessutom väldigt typiskt att det alltid ska komma på opassande tider, som en sen kväll eller varför inte inför helgen. Om du får akut tandvärk eller skadar tänderna, då behöver du akut söka tid. Det finns tandläkare som erbjuder just akuttider, som exempelvis tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar. Där försöker de få fram en tid så fort som möjligt för dig. Har du tur så kan du få tid redan samma dag, men i annat fall blir det så snart det bara går. 

 

Akuttandvård odenplan

 

Inte värt att ha ont

Många väntar tyvärr alldeles för länge med att gå till tandläkaren. Dels på grund av tandläkarskräck, men även på grund av kostnaderna. Men tänderna är väldigt viktiga och det kan bli allvarliga konsekvenser om man inte tar hand om problem med dem. Det kan uppstå infektioner och inflammationer som sprider sig. Detta är absolut ingenting man vill riskera, så man bör gå till tandläkaren.

Fram tills att man fyller 23 år är det kostnadsfritt med tandvård, men därefter har du rätt till det statliga tandvårdsbidraget. Detta är procent som du får från Försäkringskassan beroende på hur mycket besöket kostar. Har du det väldigt dåligt ställt och inte har råd att gå till tandläkaren, så går det även att få hjälp på andra sätt. Många gånger kan man även få det på faktura om det skulle hjälpa dig. Det viktigaste är att inte strunta i att gå dit.

Fler nyheter